Geplaatst op 1 reactie

Houd vol rap

Deze rap heb ik geschreven op een dag dat Mireille een terugval had in haar burn out. Een tegenslag voor haar, maar ook voor mij. Het lied ‘Houd Vol’ van Kees Kraaijenoord was al geruime tijd het lied dat Mireille kracht gaf om door te gaan, en op het moment van haar terugval, kreeg ik inspiratie om een rap te maken op dit nummer!

Het eerste couplet gaat over een huwelijk in zwaar weer. Zeker, ook mijn huwelijk is beproefd met de burn out van Mireille. In ziekte en gezondheid, dat is makkelijk beloofd, maar in het echte leven is dat echt niet altijd makkelijk. Maar ik heb de afgelopen tijd ook huwelijken zien stranden, en dan vraag ik me altijd af, wat is er gebeurt? Waar is de liefde gebleven, wat heeft jullie uit elkaar gedreven?

Het twee couplet gaat over iemand die voor de tweede keer kanker krijgt. In mijn eigen omgeving heb ik gezien de gevolgen van kanker. Mijn tante is er aan overleden, een mede oudste, een neef van Mireille. Ik ben ook geinspireerd geraakt door de vrouw van een bevriende voorganger, die heel moedig vecht tegen kanker. Houd vol, geef niet op! Blijf vechten, geef je niet gewonnen. Laat je wil om te leven je in leven houden!

En dan het laatste couplet. Dat is gebaseerd op het beroemde gedicht ‘voetsporen op het zand’. Dit gedicht is zo bekend, omdat het zoveel harten raakt. Hoe goed is het om te weten, dat als jij denkt dat God je verlaten heeft, hij je juist aan het dragen is. Wat een mooie proclamatie heeft het refrein van dit lied dan ook;  God is voor ons, God is naast ons, God is altijd om ons heen! Hij laat je nooit alleen!

Ik heb de rap voor het eerst gedaan op kerstavond bij ons in de kerk. Veel mensen waren er door aangeraakt en bemoedigd. Ik hoop jij ook!

1 gedachte over “Houd vol rap

  1. Thanks for the English translation here.. powerful and personal message.. thanks and may God continue to minister in and through you and Mireille.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *