Geplaatst op Geef een reactie

Geniet van de glimp

Hebreeën 11:13 Zij allen zijn in geloof gestorven; wat hun beloofd was zagen ze geen werkelijkheid worden, ze hebben slechts een glimp ervan begroet, en ze zeiden van zichzelf dat zij op aarde leefden als vreemdelingen en gasten. 14 Door zo te spreken lieten ze blijken op doorreis te zijn naar een vaderland.

Doorreis
God spreekt hier over mensen die een belofte van God hadden gekregen, maar die niet werkelijkheid zagen worden. Zo heeft God ook beloften voor jouw leven; een droom, een plan! Maar vaak is het zo dat we deze droom, dit plan, niet meteen werkelijkheid zien worden. Zoals hier mooi staat beschreven, zijn we op doorreis! Elke droom kent een weg er naar toe.
Neem bijvoorbeeld een zwangerschap. Je droomt van je kindje, je weet dat het gaat komen, maar of je het nou leuk vind of niet, je zult er negen maanden op moeten wachten. God zei tegen Noach, bouw een boot! Hij droomde over een grote ark, maar er waren vele jaren voor nodig om de boot te bouwen.
In dit gedeelte wordt gesproken over mensen die hun droom niet werkelijkheid zagen worden, maar wel een glimp van hun droom konden opvangen! Soms zie je jouw grote droom nog niet helemaal, maar kun je wel een glimp er van zien. Bij het zien van de glimp, kun je op twee manieren reageren; je kunt gefrustreerd zijn dat je nog maar een glimp van je droom ziet, of je kunt genieten van de glimp en met verwachting uitzien naar hetgeen gaat komen. Soms kunnen we gefrustreerd zijn en vergeten we te genieten van de glimp. We vergeten te genieten van waar we zijn, in welk seizoen we ons bevinden.

Seizoenen
Als het herfst is, dan balen we dat de zomer voorbij is. Wordt het winter, dan verlangen we naar de lente en als het lente is dan kunnen we niet wachten tot de zomer aanbreekt. Zo kunnen we altijd bezig zijn met het volgende seizoen, waardoor we vergeten te genieten van het seizoen waar we in zitten! Als je op school zit, wil je geld verdienen. Als je geld verdient, denk je met weemoed terug aan je studententijd! Als je single, bent wil je getrouwd zijn. Als je getrouwd bent, denk je nog wel eens hoe makkelijk het was als je alleen was. Als je getrouwd bent, wil je kinderen. Als je kinderen hebt, wil je dat ze uit huis gaan (niet vaak hoor :-), als ze uit huis zijn mis je de tijd dat ze thuis woonden etc etc.

Geniet!
Kortom, je bent op doorreis. Onderweg! Dan kun je net zo goed van de reis genieten! Wees niet alleen maar bezig met die eindbestemming, maar kijk ook eens hoe mooi de omgeving is! Elk seizoen van je leven gebruikt God voor zijn doel. In de winter lijkt er niet veel te gebeuren, maar onder de grond is het zaad zich klaar aan het maken om te ontspruiten. Geniet dus van elk seizoen in je leven, en vergeet niet te genieten van de glimp die je nu al opvangt van Gods droom voor jouw leven.

Geniet vandaag van de glimp!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *