Geplaatst op Geef een reactie

Hardleers?!

‘Waarom praten jullie erover dat je geen brood hebt? Markus 8:17

Jezus stelt deze vraag aan zijn leerlingen terwijl ze onderweg waren in de boot. De leerlingen hadden blijkbaar honger, want ze hadden het over eten. Dat doen we allemaal toch? Iedere dag stellen we ons weer dezelfde vraag; wat zullen we vandaag gaan eten? Terwijl ze daarover spraken, werd duidelijk dat ze maar één brood bij zich hadden. Dat is natuurlijk niet genoeg voor 13 hongerige mannen.
Het is opmerkelijk dat ze maar één brood bij zich hadden! Jezus had kort daarvoor een tweede wonder gedaan om brood te vermenigvuldigen. Met 7 broden werden 4000 mensen gevoed! En het waren de leerlingen die het brood uitdeelden. Er staat dat er zeven manden brood en vis over waren. Kortom, er was overvloed! De vraag is; als je zeven manden brood over hebt, waarom neem je dan maar één brood mee als je met 13 mannen op reis gaat? Je zou op z’n minst verwachten dat ze allemaal één brood mee zouden nemen, dan hadden ze tenminste 13 broden aan boord gehad.
Jezus stelt nog een paar vragen:

‘Begrijpen jullie het dan nog niet, en ontbreekt het jullie aan inzicht? Zijn jullie dan zo hardleers? 18 Jullie hebben ogen, maar zien niet? Jullie hebben oren, maar horen niet? Markus 8:17-18

En vervolgens herinnerd Jezus zijn leerlingen aan het feit dat ze net een wonder gezien hebben:

Weten jullie dan niet meer hoeveel manden vol stukken brood jullie hebben opgehaald toen ik vijf broden brak voor vijfduizend mensen?’ ‘Twaalf,’ antwoordden ze. ‘En toen ik zeven broden brak voor vierduizend mensen, hoeveel manden vol stukken brood hebben jullie toen opgehaald?’ ‘Zeven,’ antwoordden ze. Toen zei hij: ‘Begrijpen jullie het dan nog niet?’ Markus 8:19-21

Jezus zegt; weten jullie dan niet meer….? Zijn jullie zo snel deze enorme wonderen vergeten! Hoe snel ben je vergeten wie ik ben! De vermenigvuldiger van brood is aan boord. Ik ben jou voorziener! Met mij hoef je je geen zorgen te maken! Begrijpen jullie het dan nog niet? Ik maak van één brood, duizend broden als dat nodig is. Hoe kun je je nu druk maken over het feit dat je maar één brood bij je hebt, na wat je net gezien hebt. De vermenigvuldiging speelde zich af in je eigen handen!
Ben je zo hardleers!
Wanneer ga je nu echt op Mij vertrouwen? Begrijpen jullie het dan nog niet? Als je op mij vertrouwt, zal je nooit te kort hebben.
Jezus wil iedere dag jou voorziener zijn? Kies ervoor ook vandaag op Hem te vertrouwen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *