Geplaatst op Geef een reactie

Met je rug tegen de muur

Exodus 14: 4 Ik zal ervoor zorgen dat hij onverzettelijk blijft, zodat hij jullie achtervolgt, en dan zal ik mijn majesteit tonen door de farao en zijn hele leger ten val te brengen.

Het volk van Israël was na 10 plagen eindelijk vrijgelaten door de Farao en ze waren op weg naar het beloofde land. De Heer zorgde ervoor dat de farao onverzettelijk bleef en de achtervolging in zette. Het volk van Israël stond met hun rug tegen de muur. Aan de ene kant de zee, aan de andere kant het leger van de farao. Het volk begon te mopperen op Mozes en werd doodsbang.
Laten we eerlijk zijn! Ook wij houden niet van situaties dat we met onze rug tegen de muur staan. Dat we even geen uitweg zien. Maar we houden wel van wonderen en bovennatuurlijke doorbraken van God! Toch?

Als we wonderen van God willen zien in ons leven, zullen we ook moeten accepteren dat we in situaties zullen komen dat we met onze rug tegen de muur zullen staan, geen uitweg zien en alleen nog maar naar boven kunnen kijken en een wonder van God kunnen verwachten.

God zei tegen Mozes, dat ze eerst achtervolgt zouden worden, en dan zal Hij zijn majesteit tonen. In die volgorde! We willen wel de zee zien splitsen, maar willen we ook achtervolgt worden? We willen allemaal Gods majesteit zien, maar willen we God ook toestaan om ons in situaties te brengen dat we compleet afhankelijk van Hem zijn. Dat al onze menselijke oplossingen ontoereikend zijn, en we het alleen nog maar van Hem kunnen verwachten?
Ik wil dat, jij ook? Want…..

Hoe hopelozer onze situatie, hoe groter het wonder!

Neem een moment om te bidden voor mensen die met hun rug tegen de muur staan, in je familie, vriendenkring of in de gemeente! Bid dat God een wonder zal doen in hun leven en dank Hem dat Hij bij machte is oneindig veel meer te doen dan wij bidden of beseffen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *