Geplaatst op Geef een reactie

Interview in Nederlands Dagblad

Vandaag staat er een interview van mij in het Nederlands dagblad. Het interview werd gedaan aan de hand van 4 G’s; Gezondheid, geloof, geld en geluk. Het interview is hier te lezen, maar zit achter een betaalmuur. Om die reden heb ik het interview op mijn eigen website gezet.

Remco de Zwart (42) is rapper, voorganger in ParkCity Church in Heerlen, spreker en schrijver. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen van 17, 14 en 12 jaar.

Gezondheid
Sinds 2009, toen ik voorganger werd, ga ik drie keer per week naar de sportschool om krachttraining te doen. Voorganger is een beroep met veel geestelijk werk. Trainen is een manier om gezond te blijven, mijn gedachten leeg te maken en tot rust te komen. Ik hou me niet bezig met diëten, wel slik ik supplementen als magnesium en calcium. Ik fiets naar mijn werk, dat is een half uur heen en een half uur terug. Op de heenweg bereid ik mij mentaal voor op de dag, op de terugweg kan ik weer afschakelen. Sinds een paar jaar hebben we een hond, die zorgt ervoor dat je gaat wandelen. Ik probeer maximaal drie avonden per week voor de kerk weg te zijn, en de andere avonden thuis te zijn. Wel breng ik mijn zoon drie avonden naar breakdance in Weert, 40 minuten verderop. Voor ik ga slapen lees ik altijd een paar hoofdstukken. Ik ben nu bezig in het boek van Carl Lenz Own the Moment.

Geloof
Geloof betekent voor mij een relatie met Jezus hebben, de liefde van God kennen in je leven en zekerheid hebben. Zekerheid betekent dat God er is die alles in de hand heeft en voor je zorgt; je staat er niet alleen voor. Zonder God zou ik enorm onzeker en bang zijn. Mijn vrouw heeft twee jaar een zware burn-out gehad. In die situatie hield ik mij aan God vast, ook al zag ik geen licht aan het eind van de tunnel. Het geloof geeft dan kracht .Elke dag begin ik met God, niet alleen voor mijn werk, maar ook voor mijzelf. Ik draai veel worship muziek in de auto en thuis. Het geloof is een relatie, het is 24/7 wandelen met de Heer en Hem betrekken bij het dagelijks leven. Geloven is ook nog eens mijn beroep, want geloven doe je niet alleen maar met andere mensen samen in de kerk.

Geld
Twee dochters doen de vooropleiding dans, dat kost veel geld. Onze zoon zit op breakdance. Ik vind het fijn te investeren in de talenten van onze kinderen. Je wordt trouwens geen voorganger om rijk te worden. Soms pakken mijn vrouw en ik een filmpje en ook gaan we wel eens uit eten met de kinderen. Verder ben ik een rapalbum aan het opnemen in een studio. Dat is een vriendendienst van een andere christelijke rapper. Hij gunt mij dat en wil in mij investeren. Ik treed niet enkel op als rapper, meestal gaat het samen met spreken. Wat mensen aanspreekt is dat de voorganger gaat rappen, bijvoorbeeld in onze paas- en kerstdienst, die we zo laagdrempelig mogelijk proberen te houden.

Geluk
Geluk is dat het goed gaat met je kinderen en met je gezondheid. Ik heb een spierziekte gehad en ben nu zo dankbaar voor mijn gezondheid. In die periode heb ik het geluk mogen ervaren dat ik een vrouw en kinderen heb. Ik ben twee jaar partner geweest van een ernstig zieke vrouw toen zij een burn-out had. Toen was ik ongelukkig. Een jaar lang kon mijn vrouw niet slapen. Ik zag mijn partner lijden en toch kon ik niets doen. Op het moment dat het slapen niet meer ging ervoeren we een gevoel van radeloosheid en hopeloosheid.

Ps. wat niet veel mensen van mij weten is dat ik 18 jaar geleden van Amsterdam naar Zuid Limburg verhuisde en dat ik het strand het meest mis.

Interview: door Martha Aalbers

Foto: Franco Gori

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *