Geplaatst op Geef een reactie

Reisverslag Suriname

Van 14 t/m 25 september 2023 zijn Mireille en Remco vanuit Stichting Start2Finish in Suriname geweest. We hebben kennisgemaakt met het land, de cultuur, de geschiedenis en de kerk. We begonnen zaterdag 16 september met een spreekbeurt van Remco in een jeugddienst van Tabernacle of Faith and Love. Veel jongeren maakten een keuze om radicaal gehoor te geven aan de roeping van God. De dag erna sprak Remco in de kerk Logos International over zijn boek hartbewaking. Alle boeken waren uitverkocht. We hebben afgesproken boeken naar ze toe te zenden. De boodschap van je hart bewaken boven alles, sloeg dus erg aan. Logos heeft een speciale actie op touw gezet om kinderen te helpen aan schooltassen met schoolspullen. Als stichting hebben we een donatie mogen doen om een flink aantal tassen aan te schaffen.

Vrijdag 22 september zijn Mireille en ik op bezoek geweest in kinderhuis Riyos. Mireille heeft een dansles gegeven aan de kinderen en Remco ging rappen en deed een bijbelstudie voor de tieners. Er is ook een basisschool aan verbonden en ze krijgen niets van de overheid. Ze hadden nog 500 euro nodig voor schoolboeken. Dankzij een gift uit Nederland hebben we daarin kunnen voorzien, plus een maandsalaris voor een leerkracht. Ze waren heel dankbaar. 

Diezelfde avond gaf Remco een leiderstraining in Evangelische Centrum Lob Makadra. Pastor Sila had verschillende leiders uitgenodigd van meerdere kerken. Alle leiders waren erg versterkt en bemoedigd. 

Zaterdag 23 september werd er in Lob Makandra een interkerkelijke jeugddienst gehouden. De eerste sinds Corona. Er waren zo’n honderd jongeren uit verschillende kerken en ze waren allemaal heel enthousiast. Ook hier kwamen veel jongeren naar voren om hun leven aan Jezus te geven. 

Zondag 24 september sprak Remco in de eredienst van Lob Makandra. Ook hier sloeg de boodschap van hartbewaking erg aan. Er zullen boeken worden verzonden voor allen die geen boek maar konden kopen. Dankzij de voedselpakketten actie konden we 70 pakketten doneren ter waarde van 21 euro. Donateurs bedankt. 

Dit was onze eerste reis, maar zeker niet onze laatste. We geloven dat we elk jaar een reis mogen maken naar dit land en dat we speciaal geroepen zijn voor de jonge generatie van Suriname. 

Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *