Geplaatst op 1 reactie

The show must go on!

Een van de hoogtepunten van 2018 voor mij was toch wel het samen dansen als gezin. Afgelopen kerst deden we de dans voor het laatst. Dit keer voor onze eigen kerk ParkCity Church. Maar het ging helemaal mis. Halverwege de dans stopte de muziek en begon de track overnieuw. Net op het moment dat Joshua zich achter over moest laten vallen en Nyomi hem zou opvangen. (Zie foto).

‘Overnieuw of doorgaan?’

Ik zag Joshua verschrikt en verbaasd om zich heen kijken en ik dacht er heel even over na om te zeggen:  ‘overnieuw!’ Ik baalde hier zo van! Maar de ogen van mijn vrouw vertelden me; ‘doorgaan!’  Dus we gingen door. Een beetje ongemakkelijk omdat het voor ons gevoel totaal niet klopte. Uiteindelijk zetten ze de muziek weer aan waar we gebleven waren, maar omdat we door gedanst hadden, klopte onze dans niet meer op de muziek.

Freestyle

Er moest zeker een minuut geïmproviseerd gaan worden om de muziek weer gelijk te laten lopen.  En dit was het moment voor Nyomi en Phebe, die beiden op een professionele dansopleiding zitten, om in te springen. Ze gingen compleet los met hun freestyle en improvisatie. In plaats van hun hoofd te laten hangen, dansten ze de sterren van de hemel. Dit was het enige stukje dans dat we niet geoefend hadden, maar ik vond dat het beste stukje. Ze maakten voor mijn gevoel een statement; ook al ging het anders dan we hadden verwacht, wij maken er het beste van en geven alles wat we hebben.

Geef nooit op!

We brachten het tot een goede einde en leerden weer een belangrijke les; geef nooit op! The show must go on. Doorgaan! Is het leven soms ook niet zo? Soms gebeuren er dingen die niet gaan zoals we willen. Dan heb je een keuze; wordt je boos, teleurgesteld, geef je op, laat je je hoofd hangen? En hoe mooi is het dat je dan mensen om je hebt die je aansporen om door te gaan. Achter af hoorden we dat veel mensen door de dans geraakt waren en de meesten hadden niet eens door dat er iets mis gegaan was. Dat is een andere reden om door te gaan! Voor die ander! Degene die Jezus nog niet kent, degene die een ontmoeting met Jezus nodig heeft.

Een andere reden waarom ik blij ben dat we door gedanst hebben is dat onze video editor daarom onze dans toch op Youtube heeft kunnen zetten. Hij heeft het zo kunnen mixen en monteren dat van het hele gebeuren niets meer te zien is. De dans duurt zelfs een minuut langer en is mede door Nyomi en Phebe nog mooier geworden. God keert alle dingen ten goede voor hen die Hem liefhebben!

Ik weet niet in wat voor situatie je zit? Wat voor dingen er op je af komen? Geef nooit op! Ga door! The show must go on!

Bekijk hier het optreden:

1 gedachte over “The show must go on!

  1. Nou nou een Christelijke samenkomst wordt tegenwoordig dus een show genoemd?
    Ben al in veel samenkomsten geweest,maar heb nog nooit gehoord dat ze dit een show noemen.
    Ver van wat God bedoeld heeft,in de aanwezheid van de Here God is het geen show.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *