Geplaatst op Geef een reactie

Je hand leggen op Jezus

Hij moet zijn hand op de kop van het dier leggen. De dood van het dier geldt dan in plaats van de dood van de man die het offer brengt, als de straf voor zijn zonden.
Leviticus 1:4 HTB

Leviticus

Ik weet het, Leviticus is waarschijnlijk niet je meest favoriete Bijbelboek, die van mij ook niet. Maar toch, als je het Bijbelboek met alle voorschriften voor offers leest, met in je gedachten het volmaakte offer van Jezus, dan zul je zien dat alles naar het kruis van Jezus wijst. Zo ben ik weer begonnen om het hele jaar de bijbel door te lezen en moest ik dus ook weer Leviticus doorspitten. Toen ik bovenstaande tekst las, en dacht aan Jezus, trof mij dit opnieuw. Hier zie je heel duidelijk dat een dier sterft in de plaats van degene die gezondigd heeft. Maar voordat dit dier geofferd wordt, legt degene die vergeving nodig heeft zijn hand op de kop van het dier. De zonden gaan dan over van die persoon op het dier dat geofferd gaat worden.

Handoplegging

Zie je het al voor je, jij bent schuldig bevonden en moet sterven aan een kruis. Maar dan komt Jezus naar je toe, de man zonder schuld, de man die alleen maar goede dingen deed, en hij vraagt jou je handen op zijn hoofd te leggen. Als we denken aan handoplegging dan denken we vaak aan zegenen en bidden voor zieken. Je geeft namens God iets goed door aan iemand anders. Maar deze handoplegging is niet bedoeld om Jezus te zegenen, maar om jouw zonden en schuld op Jezus te leggen. Op het moment dat jij je hand op Jezus legt, leg je jouw schuld op Jezus. Jouw boeien worden losgemaakt en Jezus wordt aan het kruis geslagen en sterft in jouw plaats voor jouw schuld.

Doorboorde handen

Drie dagen later staat Jezus op uit de dood en loopt naar jou toe en hij strekt zijn doorboorde handen naar je uit om ze vervolgens op jouw hoofd te leggen. ‘Geeft Hij me nu mijn zonde weer terug?’ denk je misschien! Nee, Hij legt zijn hand op jou en jij ontvangt vergeving in plaats van straf, genezing in plaats van ziekte en zegen in plaats van vloek. Wat een ruil!

Heb jij je hand al op Jezus zijn hoofd gelegd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *