Geplaatst op Geef een reactie

Aan het eind van je latijn

2 Corinthiërs 1:8-9 U moet weten, broeders en zusters, dat de tegenspoed die we in Asia hebben moeten doorstaan, uitzonderlijk groot was. We hadden het zwaar te verduren, zo zwaar dat het onze krachten te boven ging. We vreesden ernstig voor ons leven, 9 we waren er zelfs zeker van dat het doodvonnis al over ons was uitgesproken. Maar juist dat liet ons beseffen dat we niet op onszelf moeten vertrouwen, maar alleen op de God die de doden opwekt,

Dat het leven van een christen niet altijd over rozen gaat, dan bewijst het leven van Paulus wel. Hier vertelt Paulus over tegenspoed in Asia. En niet zomaar een kleine tegenslag, nee, een uitzonderlijke grote tegenstand. Ze hadden het zwaar te verduren, zo zwaar zelfs, dat het de kracht van Paulus te boven ging. Paulus keek de dood in de ogen! Sjonge, wat een ellende! Dit is niet positief! Waarom laat God dit toe? Is Hij nog wel met me? Waarom is mijn auto nu alweer kapot? Waarom heb ik weer onverwachts een hoge rekening? Waarom ben ik weer gezakt? Waarom overkomt mij dit weer?

Paulus geeft het antwoord.

Soms laat God situaties toe in je leven om je te laten beseffen, dat je niet op jezelf moet vertrouwen, maar alleen op de God die de doden opwekt.

Vaak kunnen we zo op onze eigen oplossingen vertrouwen, op de gezondheidszorg, op ons salaris, onze intelligentie, terwijl God wil dat we alleen op Hem vertrouwen. Hij is de God die de doden opwekt; Hij kan alles. Hij heeft een oplossing en een uitweg die jou verstand te boven gaat. In welke situatie je nu ook zit, misschien voel je je aan het eind van je latijn! Weet dat God je juist nu wilt laten beseffen dat je niet op jezelf moet vertrouwen, maar op Hem. En dan zul je zien dat Hij het voor je gaat doen, omdat je het niet meer van jezelf verwacht, maar van de almachtige God!

Het volk van Israel stond met de rug tegen de muur. Voor hen een zee, achter hen een bloeddorstige vijand. Gevangen! Geen uitweg! Geen oplossing!

Maar God had een oplossing die hun verstand te boven ging. Hij maakte een weg dwars door de zee. God maakt een weg, waar geen weg is op het moment dat je zelf geen uitkomst meer ziet.

Vetrouw niet op jezelf, vertrouw op Hem!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *