Geplaatst op Geef een reactie

Mag ik dan bij jou?

Ik zag laatst het volgende nieuwsbericht voorbij komen:

”De single Mag ik dan bij jou van Jeroen van der Boom heeft donderdag binnen anderhalf uur de nummer 1-positie op iTunes bereikt.”(bron nu.nl).

Opmerkelijk, gezien het feit dat de schrijver van het lied  Claudia de Breij zelf vorig jaar al bekroond werd met een Platina Plaat, nadat het lied uit haar theatervoorstelling Hete Vrede meer dan 50.000 keer was gedownload. Ik besloot het youtube filmpje van Jeroen van der Boom tijdens de toppers maar eens te kijken. Ik zag een vrouw het lied huilend mee zingen getroost door haar vriendinnen. Ik hoorde ze zingen;  “Als de oorlog komt, En als ik dan moet schuilen, Mag ik dan bij jou?”

En het refrein:

“Mag ik dan bij jou schuilen, Als het nergens anders kan?
En als ik moet huilen, Droog jij m’n tranen dan?
Want als ik bij jou mag, Mag jij altijd bij mij.
Kom wanneer je wilt, Ik hou een kamer voor je vrij.”

In anderhalf uur op nummer 1! Waarom blijft dit nummer zo onverminderd populair? Waarom blijft het mensen tot tranen roeren? Zou het kunnen zijn dat ze vraag, ‘mag ik dan bij jou’, een fundamentele vraag is die wij allemaal als mensen stellen! Een vraag die we allemaal met ‘ja’ beantwoord willen hebben! Ik denk dat het lied zo aanspreekt omdat het gaat om een een basis behoefte van ieder mens. De behoefte om ergens bij te willen horen. De behoefte om geaccepteerd zijn! Niemand wil buitengesloten worden! iedereen wil ergens bij horen!

Maar te vaak krijgen we nee te horen op de vraag! Iedereen word wel eens afgewezen of voelt zich wel eens buitengesloten. Zelfs de mensen die het dichtst bij je staan, kunnen je vaak het meeste pijn doen. We kunnen helaas onvolmaakt liefhebben. Maar als we deze vraag aan onze Hemelse Vader stellen, zullen we nooit nee te horen krijgen. Want Hij is volmaakt in liefde en door zijn Zoon Jezus mogen we weten dat de weg naar de Vader vrij is en dat de Vader tot ons zegt:

Ja, je mag bij mij! Je bent mijn geliefde kind, ik wordt blij van jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *