Geplaatst op 2 reacties

Al mijn bronnen zijn in U

Ook ​Isaaks​ knechten gingen in het dal aan het graven en zij troffen er een ​bron​ met helder water aan. Maar de ​herders​ uit Gerar maakten ruzie met ​Isaaks​ ​herders. ‘Dat water is van ons,’ zeiden ze. Omdat hij daarover onenigheid met hen had gekregen, noemde hij die ​bron​ Esek. Toen groeven ze een andere ​put​ en ook daarover kregen ze ruzie; hij noemde hem daarom Sitna. Daarna trok hij verder, en weer groef hij een put. Hierover ontstond geen onenigheid. Hij noemde hem Rechobot, ‘want,’ zei hij, ‘nu heeft de HEER ons ruimte gegeven in dit land en kunnen wij ons uitbreiden.’  Genesis 26:19-22

Ruzie en onenigheid hoort bij het leven, helaas! Maar hoe ga je er mee om? Hier ging de ruzie om water, niet onbelangrijk in Israel. Isaak’s knechten dachten een heldere bron met water gevonden te hebben, maar de herders van Gerar maakten ruzie en gaven aan dat het water van hun was. De knechten van Isaak gingen er niet om vechten, niet discussiëren om hun gelijk te halen. Nee, ze trokken verder en groeven een andere put. Maar ook daarover ontstond ruzie. Weer gingen de knechten van Isaak de onderste weg en lieten het los. Opnieuw groeven ze en put en hier over ontstond geen ruzie. Ze noemen die bron Rechobot, ‘de Heer heeft ons ruimte geven’.

Vertrouw op de Heer als jouw bron van voorziening

Wat kunnen we hier van leren? Het is de Heer die ons ruimte geeft, het is de Heer die voorziet, Hij is de bron van voorziening. Isaak en zijn knechten stelden hun vertrouwen op de Heer als bron van voorziening. Ze klampten zich niet vast aan aardse bronnen, waardoor ze die makkelijk konden los laten en verder konden trekken. Houdt in een onenigheid niet vast aan je bezittingen of gelijk. Laat los en vertrouw de Heer, die jou de ruimte zal geven en jouw bron van voorziening zal zijn zodat jouw leven zich kan uitbreiden.

 

 

2 gedachten over “Al mijn bronnen zijn in U

  1. Dankjewel Remco ! Dit was precies wat ik nodig had om te horen ! God is De Bron, niet het aardse, niet de omstandigheden. Als het moet, laat Hij het zelfs uit een rots komen (Ex.17:6, wat ook een beeld van Jezus zelf is). Dit bemoedigd me enorm. Dankjewel.

  2. Bron van Levend Water ontspring nu in mij van elke situatie die mijn hart bezwaard geef me aan U die heel mijn ziel bewaard JEZUS JEZUS Hij de bron van Licht en Leven dat zijn oorsprong vindt in de Hemelse Troon De Bron die nooit teleursteld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *