Geplaatst op Geef een reactie

De omgekeerde wereld

 Er zijn een paar dingen die niemand verdraagt, omdat ze de omgekeerde wereld zijn: een slaaf die koning wordt, Spreuken 20:21-22a

Jezus werd als slaaf gekruisigd, stond op als koning. Wij waren slaven van de zonde, maar heersen nu over de zonde en de vijand als koningen!

een dwaas die genoeg te eten heeft, vers 22b

Wij waren dwaas en gingen onze eigen weg; wij wilden als God zijn! Maar in Christus is zijn genade ons genoeg en is de Heer onze herder en ontbreekt ons niets! Wij hebben in Christus deel aan de zegening van Abraham!

een slechte vrouw die trouwt met een goede man, vers 23

Wij zijn de bruid die overspel pleegde, maar God de goede bruidegom blijft ons trouw en komt ons halen!

en een slavin die belangrijker wordt dan haar meesteres. vers 24

We gaven de duivel onze autoriteit en werden zijn slaven, Jezus gaf ons de autoriteit terug en nu heersen we over hem!

Wat God deed voor ons was de omgekeerde wereld. Zijn geboorte was de omgekeerde wereld. Immanuel, God met ons, terwijl wij tegen hem waren! Zijn dood was de omgekeerde wereld; Hij stierf onschuldig voor ons die schuldig waren. Dat God ons vergaf en zelf de straf droeg is de omgekeerde wereld. Een van de meest krachtige uitingen van Gods koninkrijk van liefde is als wij vergeven! Bekijk dit filmpje over Gary Ridgway;  veroordeelt is voor de moord op 48 vrouwen! En dan komt hij oog in oog te staan met familie van zijn slachtoffers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *