Geplaatst op Geef een reactie

Get up, we have to finish this!

2 kor 4:9b Wij worden neergeslagen, maar staan telkens weer op. Het Boek

Net zoals velen van jullie, heb ik afgelopen zomer ook de olympische spelen gekeken. Maar wat me nog het meest bij is gebleven, is wat er gebeurde tijdens halve finale 5000 meter hardlopen bij de vrouwen. Tijdens de race viel atlete Nikki Hamblin en door haar val viel atlete Abby D’Agostino ook. D’Agostino kon veder lopen en voor de overwinning blijven gaan, maar in plaats daarvan draaide ze zich om en hielp ze Nikki Hamblin overeind. Nikki kon het niet geloven dat Abbey, die zelf ook was gevallen, haar overeind hielp. En Nikki hoorde Abby zeggen: “Sta op. Dit zijn de Olympische Spelen, we moeten finishen.” En dat deden ze! Allebei liepen hun race uit. De jury oordeelde later dat ze ondanks hun laatste en één na laatste plaats, ze toch mochten deelnemen aan de finale, uit sportiviteit.

Later legt Abby uit waarom ze na 4 jaar hard werken om goud te halen, de overwinning opofferde om Nikki overeind te helpen: “Alhoewel mijn acties uit mijn instinct voorkwamen is de enige manier waarop ik het kan duiden dat God mijn hart heeft voorbereid om zo te reageren. Het is alsof Hij mij hier in Rio duidelijk wil maken dat ‘Rio’ voor mij over meer gaat dan het lopen van een race. En toen ik Nikki overeind hielp, werd dat bevestigd.”

Ik vraag me af of NIkki Hamblin gefinisht was als ze niet overeind geholpen en aangemoedigd was door D’Agostino.

Paulus zegt dat hij neergeslagen werd, maar telkens weer op stond. Ik geloof dat God ons aan elkaar heeft gegeven om degene die terneergeslagen zijn, moed in te spreken en overeind te helpen in Jezus’ naam. In handelingen lezen we over een moment waarin Paulus letterlijk door stenen tegen de grond was geslagen. Hij was er zo erg aan toe dat iedereen dacht dat hij dood was.

Na verloop van tijd kwamen er echter Joden uit Antiochië en Ikonium die de mensen ompraatten. Ze stenigden Paulus en sleepten hem vervolgens de stad uit, in de veronderstelling dat hij dood was.

Maar toen de leerlingen om hem heen waren gaan staan, kwam hij overeind en ging de stad weer in. Handelingen 14:19-20

Wanneer kwam Paulus overeind? Op het moment dat de leerlingen om hem heen waren gaan staan! God wilt dat we samenkomen als kerk om elkaar op te bouwen en te bemoedigen. Als je terneergeslagen bent, moet je niet jezelf gaan isoleren, maar je juist laten omringen met andere christenen. God wilt de kerk gebruiken om jou kracht te geven om op te staan. Maar dat niet alleen! Hij wilt je kracht geven om op te staan en de wedloop uit te lopen en te finishen. Er staat dat Paulus opstond en de stad weer in ging.

Als ik Paulus was geweest dan was ik naar een andere stad gegaan, maar was ik absoluut niet terug gegaan naar de stad waar ze met net bijna vermoord hadden.

Maar Paulus, omringd door zijn leerlingen, had de moed en de kracht ontvangen om zijn race verder te lopen en te finishen! En dat wilt God doen iedere keer als we samen komen! Dat je weer op kan staan in de kracht van de Heilige Geest om datgene te blijven doen waar God je voor geroepen heeft!

Zeg tegen je zelf vandaag! “Get up. We have to finish this.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *