Geplaatst op Geef een reactie

Effe wachten!

Wacht hier, antwoordde Mozes, dan ga ik vragen wat de HEER van u verlangt. Numeri 9:8

Een situatie die we allemaal wel kennen! Er wordt je een vraag gesteld, of er doet zich een situatie voor waar je even geen raad mee weet! Wat doe je dan? Zeg je wat het eerste in je komt, of handel je impulsief vanuit de emotie die je op dat moment voelt? Mozes was een man van God, die met God van aangezicht tot aangezicht sprak. Toch waren er in zijn leven ook situaties dat hij het ook even niet wist; dat hij de antwoorden niet had en niet wist was hij moest doen.
Mozes krijgt hier een vraag gesteld in vers 7:

‘Wij zijn onrein doordat we met een dode in aanraking zijn geweest,’ zeiden ze. ‘Moet dat echt een beletsel zijn om samen met de andere Israëlieten op de vastgestelde tijd ons offer aan de HEER te brengen?’

Wacht hier!
Mozes was niet te trots om toe te geven dat hij het antwoord niet had! Hij gaat ook niet zomaar wat zeggen, nee, het enige wat hij zegt is: ‘Wacht hier!’ Dat mag ook onze reactie zijn als situaties ons overweldigen, emoties de overhand dreigen te nemen, een antwoord of besluit van jou verwacht wordt, terwijl je het niet weet! Wacht hier! Laat elke situatie, vraag of beslissing maar even wachten, en durf dat ook zo te zeggen! En zeg dan dat je gaat vragen aan God wat Hij verlangt, wat hij wilt!
En vervolgens zocht Mozes de stilte op en hoorde Gods stem en kreeg antwoord. Vaak zijn er zoveel stemmen om ons heen, waardoor we de stilte moeten zoeken zodat we God liefdevolle zachte stem kunnen horen die ons de weg wijst en je laat weten welke kant je op moet gaan.

Effe wachten!
Tegen wat en wie moet jij vandaag zeggen: wacht hier! Effe wachten! Doe het nu en zoek net als Mozes je antwoord bij God!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *