Geplaatst op Geef een reactie

Geen tijd om te eten

Hij zei tegen hen: ‘Ga nu mee naar een eenzame plaats om alleen te zijn en een tijdje uit te rusten.’ Want het was een voortdurend komen en gaan van mensen, zodat ze zelfs niet de kans kregen om te eten. Markus 6:31

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik te lang niet gegeten heb, word ik chagrijnig. Dan gaat mijn maag knorren, word ik licht in mijn hoofd en licht geïrriteerd. In dit gedeelte word beschreven, dat het een voortdurend komen en gaan van mensen was, zodat Jezus en de discipelen zelfs niet de kans kregen om te eten. Zo druk had Jezus het dus, dat hij zelfs niet aan eten toe kwam. Jezus weet dat ons lichaam rust en voedsel nodig heeft en daarom zegt hij tegen de discipelen dat ze naar een eenzame plaats moeten gaan om uit te rusten. Ze stappen in de boot en varen naar een ‘geheime’ plek waar ze even alleen zijn.
Maar hun vertrek word opgemerkt en uit alle steden haasten de mensen zich over land naar die plaats en komen er nog eerder aan dan Jezus en de apostelen. Toen Hij uit de boot stapte, zag hij een grote menigte Markus 6:33-34
Wie gelekt had, staat er niet, maar de geheime locatie was bekend geworden.Wat een verlangen hadden deze mensen om bij Jezus te zijn. Je zou bijna kunnen zeggen; Jezus werd gestalkt, niet met rust gelaten. Ze hielden totaal geen rekening met het feit dat Jezus ook even alleen wilde zijn en eindelijk even rustig wilde eten.

Hij zag een grote menigte……..
Ik vraag me af wat er door mij heengegaan zou zijn. ‘Nee he, sjonge jonge! Kunnen die mensen me niet een ogenblik met rust laten. Ik heb alles gegeven, al mijn energie, mijn tijd. Nu is het even tijd om aan mezelf te denken. Ik stap weer in de boot en zoek snel een andere afgelegen plaats waar ze me niet kunnen vinden en ik eindelijk even kan bij komen. Ik heb wel een vakantie verdiend.’
Maar nee, Jezus reageert heel anders. Er staat…

…en voelde medelijden met hen, omdat ze leken op schapen zonder herder, en hij onderwees hen langdurig. Markus 6:34

Wow! Wat een reactie van Jezus. Hij voelde medelijden met hen, omdat ze leken op schapen zonder herder. Vanuit bewogenheid, vanuit zijn bovennatuurlijke liefde, kon Jezus hen weer langdurig onderwijzen.
Ook wij mogen leven in die bovennatuurlijke liefde en bewogenheid van God voor mensen. Dit stelt ons in staat mensen lief te hebben met Zijn liefde. Als onze liefde te kort schiet, dan is Zijn liefde daar om door ons heen te werken.

Paulus zegt het heel mooi in 2 Korinthiërs 5:14 Wat ons drijft is de liefde van Christus
Als de liefde van Christus je drijfveer is, Zijn bewogenheid je motivatie, dan zul je niet opbranden, maar vanuit Zijn kracht een impact hebben op de mensen om je heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *