Geplaatst op 3 reacties

Jan Kuipers

Vrijdag 4 december ontving ik het bericht dat Jan Kuipers, bestuurslid van Christengemeente Levend Water in Hoensbroek, voorzitter van het Jozua Project en voorzitter van de VPE regio zuid, was overleden. Jan lag al een tijd in het ziekenhuis te worstelen met de gevolgen van een zware hartaanval.

Zaterdag 12 december is zijn begrafenis. Onwerkelijk! Een man van 57 jaar is opeens niet meer onder ons. Samen trokken we in eenheid op om in Zuid Limburg God’s koninkrijk te doen baanbreken. Jan was een man van gebed en een man met hart voor mensen die Jezus nog niet kennen. Daarnaast was Jan iemand die over de kerkmuren heen keek, sterker nog, die bestonden voor hem niet! Hij was net zo begaan met ParkCity Church en andere kerken als met zijn eigen kerk. Hij had het doel voor ogen waar Jezus voor bad in de tuin van Gethsemane:

 ‘Laat alle gelovigen samen één zijn. Net zoals wij samen één zijn, Vader. En laat alle gelovigen ook één zijn met ons. Dan zullen alle mensen op aarde geloven dat u mij gestuurd hebt.’ Johannes 17:21 (GBV)

Eenheid is niet vanzelfsprekend. De bijbel zegt dat de heilige Geest eenheid geeft, maar dat wij vervolgens ons uiterste best moeten doen die eenheid te bewaren!

‘De heilige Geest heeft ervoor gezorgd dat jullie een eenheid zijn. Doe je uiterste best om die eenheid te bewaren, door in vrede met elkaar te leven.’ Efeziers 4:3 (GBV)

En dat deed Jan! Met heel veel geduld, liefde, gebed en toewijding deed hij zijn uiterste best om de eenheid tussen kerken in Zuid Limburg en Zuid Nederland te bewaren. Eenheid tussen kerken en leiders, dat is iets wat Jan nalaat! Nu is het onze beurt om die eenheid te bewaren en zijn werk voort te zetten!

Jan, ik zal je missen. Ik zie je op die dag dat ik door de Heer word thuisgehaald! Bedankt voor wie je was en wat je betekent hebt voor mij en voor velen!

Je medestrijder in het zuiden,

Remco

3 gedachten over “Jan Kuipers

  1. Mooi geschreven…

  2. Ik heb Jan ook een paar keer ontmoet en inderdaad leren kennen als een man die verlangt naar eenheid, samen optrekken! Mooi als je zo’n getuigenis achterlaat!

  3. Je bent thuis Jan…dag lieve achterneef…. !!!

    Sterkte familie Kuipes Heijnen..!

    Diana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *