Geplaatst op Geef een reactie

De kracht van om elkaar heen staan

Paulus zegt in 2 Korinthiërs 4:9b Wij worden neergeslagen, maar staan telkens weer op.

Een mooi voorbeeld uit het leven van Paulus waar hij letterlijk teneergeslagen was en de kerk hem deed op staan lezen we hier:

Handelingen 14:19-20 Na verloop van tijd kwamen er echter Joden uit Antiochië en Ikonium die de mensen ompraatten. Ze stenigden Paulus en sleepten hem vervolgens de stad uit, in de veronderstelling dat hij dood was.  Maar toen de leerlingen om hem heen waren gaan staan, kwam hij overeind en ging de stad weer in.

Paulus is gestenigd en ligt op de grond, beweegt niet, zit onder het bloed en iedereen denkt dat hij dood is. Het ironische is dat hij even daarvoor  een verlamde heeft genezen in de naam van Jezus. Iemand die niet op kon staan, kon staan door de kracht van God, maar enkele moment later ligt Paulus zelf op de grond en kan hij  niet meer op staan!

Maar Paulus zegt;  wij worden teneergeslagen, maar staan telkens weer op.
Wat ik zo mooi vindt, is dat hij pas overeind kwam, nadat de leerlingen op hem heen waren gaan staan. Hieruit blijkt de kracht van de gemeente! En…….hij ging de stad weer in! Wat? Terug naar de stad met mensen die hem bijna vermoord hadden! Wat een moed!

Iedere zondag, dinsdag mogen we als kerk om degene heen gaan staan die teneerslagen zijn door dingen die gebeurt zijn de week daarvoor, zodat mensen de kracht krijgen om weer op hun voeten te staan en weer terug te gaan in hun situatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *