Geplaatst op Geef een reactie

Er zit nog meer in

Sinds een paar maanden is mijn zoontje gevraagd om te dansen in een breakdance wedstrijdgroep. Hij kwam terecht in een groep met kinderen die al langer op breakdance zaten en toen wij het verschil van niveau zagen zakte de moed ons een beetje in de schoenen. We hadden gedachten van ‘niet goed genoeg’.

We maakten dit bespreekbaar met de dansleraar en die zei dat hij potentie in onze zoon zag. Hij zag in onze zoon wat hij kon worden, niet wat hij nu is. Hij geloofde er in!

Wat een mooi beeld van hoe God naar ons kijkt. Dat God met ogen van potentie kijkt blijkt wel uit het volgende gedeelte:

 ‘Het koninkrijk van de hemel lijkt op een zaadje van de mosterdplant dat iemand meenam en in zijn akker zaaide. Het is weliswaar het kleinste van alle zaden, maar het groeit uit tot de grootste onder de planten. Het wordt een struik, en de vogels van de hemel komen nestelen in de takken.’ Mattheus 13:31-32 nbv

Het kleinste zaadje, heeft de grootste potentie! We hebben allemaal zaad in ons door God in ons geplant. En zo kijkt Hij naar jou, naar wat het zaad in jou kan worden. Het is klein, je ziet het haast niet! Maar in potentie is alles aanwezig om te worden waarvoor het bestemd is!

Welk zaad zit er in jou dat nog uit moet komen? Welk boek is nog ongeschreven, welk lied nog niet gecomponeerd, welke dans nog niet gedanst!

Wees geen under achiever. Laat de volle 100 procent van wat God in jou heeft gelegd er uit komen! Verdubbel je talenten! Als een zaadje samensmelt met een eicel, ontstaat een nieuw leven! Je ziet het nog niet, maar je bent er van in verwachting!

Laat jouw potentie samensmelten met Gods droom je leven, en wordt in verwachting van wat God door jou leven heen geboren doet worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *