Geplaatst op 1 reactie

Niemand wilt sterven voor een schuldige, maar…

Sterven voor een schuldige?

Probeer eens op internet een verhaal te vinden van een onschuldig persoon die vrijwillig sterft voor een schuldige. Ik heb het niet gevonden! Maar als je het internet afspeurt op zoek naar verhalen waarin iemand zijn leven geeft voor een onschuldige, dan vindt je er wel een paar.

Het verhaal van een heldhaftige zwerver

Zo stuitte ik laatst op het verhaal van Francisco Erasmo Rodriques de Lima, een 61 jarige zwerver uit Sao Paulo in Brazilie. Op 4 september 2015 hing hij wat rond bij de grootste kathedraal van de stad. Plotseling zag hij twee mensen naar buiten stormen. Het waren een man en een vrouw. De man, meneer Da Silva, hield de vrouw Elenilza Mariana de Oliveri onder schot als gijzelaar. Ze was aan het bidden in de kerk toen ze door deze man met een pistool bedreigd werd en  gedwongen werd om als gijzelaar mee naar buiten te lopen. Deze Da Silva was op de vlucht voor de politie en dit was een wanhooppoging om niet opgepakt of neergeschoten te worden. De politie stond buiten de kathedraal en kon de gijzelnemer niet doodschieten vanwege de vrouw die hij onder schot hield. Totdat de zwerver, Fransico de Lima, ongezien van achter de gijzelnemer Da Silva besloop en vervolgens hem omver duwde, waardoor Elenilza kon vluchten en de politie de dader kon neerschieten. Maar voor dat de dader werd doodgeschoten door de politie, wist Da Silva de zwerver dodelijk te treffen met een kogel. Da Silva strompelt naar de kerkdeuren, zakt in elkaar en sterft ter plekke. Mensen die erbij waren, waren diep onder de indruk door deze ‘selflessness’. Elenilza zei achteraf met een hart vol van dankbaarheid:

“It was a heroic act…he gave his life for me!”

Deze heldendaad was gefilmd  ging viral over het internet.

Stel je eens voor…..

Maar stel je voor dat deze zwerver, ook nog voor de gijzelnemer, de crimineel Da Silva gesprongen was, om de politiekogels voor hem op te vangen. Dat zou niemand begrijpen. Er is bijna niemand die voor een rechtvaardig mens wilt sterven, er is NIEMAND die voor een onrechtvaardig en slecht mens wilt sterven. Da Silva, dit is je verdiende loon! Had je die meid maar niet moeten ontvoeren en haar redder niet moeten doodschieten.

Romeinen 5:8Maar God bewees ons zijn liefde doordat Christus voor ons gestorven is toen wij nog zondaars waren. 9Des te zekerder is het dus dat wij, nu we door zijn dood zijn vrijgesproken, dankzij hem zullen worden gered en niet veroordeeld.

Maar God…..

Het ultieme bewijs van liefde is sterven voor iemand anders. Het meest utlieme bewijs van liefde is dat iemand zijn leven geeft voor een zondaar. Dat is niet-menselijk, tegennatuurlijk! Dat kan alleen maar door de bovennatuurlijke en onvoorwaardelijke liefde van Jezus! Twijfel dus niet aan de liefde van Jezus voor jou. Hij heeft het ultieme bewijs geleverd. Des te zekerder is het dat je dankzij Jezus bent gered en niet wordt veroordeeld.

1 gedachte over “Niemand wilt sterven voor een schuldige, maar…

  1. Echt goed stuk!!!

    Groet Livio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *