Geplaatst op Geef een reactie

Spoken word ‘Ontwerp of toeval?’

Het was twee jaar geleden dat ik een seminar heb gedaan over evolutie vs schepping voor de tieners van de Vrij Zijn Zomerweek. Door mij hier in te verdiepen ontdekte ik dat het eigelijk veel logischer is om te geloven dat alles wat we om ons heen zien (inclusief onszelf) ontworpen is, in plaats van aan te nemen dat alles toevallig uit niets is ontstaan. Op een dag klom ik in de pen om deze boodschap in een spoken word om te zetten. Zie hier het resultaat. Mijn bedoeling is niet om te discussieren, maar meer om mensen die niet geloven in een schepper aan het denken te zetten en christenen te bemoedigen dat het helemaal niet zo dom is om te geloven in een schepper. Daarnaast zou ik graag zien dat intelligent design/schepping ook als theorie wordt opgenomen in de lesboeken op school. Nu wordt evolutie als de enige waarheid gepresenteerd aan leerlingen, terwijl het ook maar een theorie is die allerminst 100 procent bewezen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *