Geplaatst op Geef een reactie

Nieuwe SPOKEN WORD | Het klopt!

Vanaf de vijfde week van de conceptie begon jouw hart te kloppen, en hij klopt nog steeds. De sterkste spier van je lichaam, zo groot als je vuist, blijft maar kloppen, onafgebroken, onvermoeibaar, zonder te stoppen, 40 miljoen keer per jaar. 

En met elke harteklop zeg ik tegen mezelf, niet alleen mijn hart klopt, maar werkelijk alles in mijn lichaam klopt, het klopt precies, ik sta versteld van alle stelsels en perfect op elkaar afgestemde processen, systemen die bestaan uit zeer complexe organen die samen werken met maar een doel, om mij te laten leven en pas als het niet meer blijkt te werken beseffen we; het is niet vanzelfsprekend. 

De afgelopen 50 seconden is je hart bezig geweest om een paar liter bloed rond te pompen om zodoende al je lichaamsdelen te bereiken en het bloed te verdelen via de bloedvaten in je lichaam met een totale lengte gelijk aan twee en een halve keer  de omtrek van de aarde.

 Alles aangestuurd door het meest complexe orgaan in je lichaam, geavanceerder en efficiënter, dan welke computer dan ook, ik heb het over de anderhalve kilo grijze massa in  je hoofd, die bestaat uit miljarden zenuwcellen en neuronen die signalen sturen door een gigantisch netwerk van zenuwbanen met 180 km per uur. Een netwerk dat net als je brein qua complexiteit de meest geavanceerde computers ver achter zich laat. 

En wat dacht je van de beste camera ooit gemaakt, je ogen, de snelste spieren in je lijf, die bij alles wat je ziet en wat je ook bekijkt, drie tot vijf keer per seconde elektrische signalen door geven aan je brein, waar twee omgekeerde beelden verkleint worden geprojecteerd op je netvlies. En dat je de wereld toch niet op zijn kop ziet en optisch ook niet verkleind, ook dat komt door je brein. Die zorgt ervoor dat de beelden weer worden vergroot en andersom worden gezet. 

Maar ook je oor is ontzettend complex. Neem bijvoorbeeld het slakkenhuis in je binnenoor, die zorgt ervoor dat geluiden veranderen in elektrische signalen, door het  trillen en buigen van duizenden kleine haartjes, zodat je hersenen kunnen bepalen waar het geluid vandaan komt en wat de toonhoogtes zijn. Een perfecte samenwerking van je oren en je brein. 

Ja alle organen en de 11 organenstelsels werken perfect samen om jou te laten functioneren, waardoor je hart blijft kloppen, waardoor je blijft ademen. Zou het kunnen kloppen dat ze ons iets leren, dat Iets wat zo complex is niet uit het niets kan evolueren en iets wat zo perfect is zichzelf niet kan creëren, wat mensen ook beweren, ik kan alleen maar concluderen, door de ingenieuze complexiteit van mijn hart, ogen, oren en brein en het feit dat alles klopt, er maar 1 verklaring mogelijk kan zijn, Mijn lichaam heeft een ontwerper, Mijn schepper, Mijn God.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *