Geplaatst op Geef een reactie

Verloren generatie of Jozua generatie?

Afgelopen zondag spraken er in ParkCity Church drie jongeren, te weten Jochem, GianLuca en Sarai. God werkte op een bijzondere wijze door hen heen en het raakte me om te zien dat er een nieuwe generatie opstaat die radciaal voor Jezus wil leven. En dat in een tijd waar jongeren massaal wegblijven uit de kerk en een generatie verloren lijkt te gaan. Maar hoe kijken we naar onze jongeren? Als een generatie die buitgemaakt gaat worden, of als een generatie die in bezit gaat nemen?

Deuteronomium 1:39 En jullie kinderen, die volgens jullie buitgemaakt zouden worden, jullie kinderen die zich nog niet bewust zijn van goed en kwaad, mogen dat land ook binnengaan. Aan hen zal ik het geven, zij zullen het in bezit nemen.

In de eerste hoofdstukken van Deuteronomium blikt Mozes terug op de tijd in de woestijn. En hier in vers 39 herinnert hij het volk aan hun reactie toen ze bij het beloofde land waren aan gekomen en er door hun angst en ongeloof niet naar binnen wilden gaan. Het volk was bang dat hun kinderen in het beloofde land buitgemaakt zouden worden! Met andere woorden, ze waren bang dat een hele generatie door de vijand gevangen genomen zouden worden, of misschien wel zou worden gedood.
Zo kunnen ook veel mensen vandaag de dag zich zorgen maken over jongeren; blijven ze wel de Heer volgen? Er komt zoveel op ze af! Het is zo moeilijk voor hen om Jezus radicaal te volgen op school! Etc.

God kijkt anders
Maar God kijkt anders naar de jonge generatie! God ziet een generatie die niet buitgemaakt gaat worden in het land van de vijand, maar een generatie die het land van de vijand gaat bezitten en gaat veroveren. De generatie waarvan de ouderen dachten dat een verloren generatie zou worden, als ze het beloofde land zouden intrekken, werd de Jozua generatie die in geloof het land zou innemen!

Ik zie een jonge generatie, die op staat! Radiciaal voor Jezus uitkomt! Ik zie een generatie die stand houd en gebruikt word door God! Geen verloren generatie, maar een generatie die het het goede nieuws van Jezus brengt aan het verlorene! Een generatie met impact!

Geloof jij dat ook?

Luister hier de preken van Jochem, Gianluca en Sarai

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *