Geplaatst op Geef een reactie

Hart voor het (wees)huis

Komende zondag (19 juni 2016) is er weer een ‘hart voor het huis’ zondag in ParkCity Church. Maar deze keer gaat het offer niet naar een speciaal doel m.b.t. onze kerk, maar m.b.t. een nog te bouwen weeshuis in Calcutta. Al jaren ondersteunen wij de projecten van House of Revival Ministries (HOR) en na veel tijd en gebed hebben we nu eindelijk een stuk grond weten te bemachtigen. Met het offer van komende zondag willen we de eerste 10.000 euro ophalen die nodig zijn voor de eerste verdieping van het weeshuis.

Waarom dit zo hard nodig is lees je uit een fragment van mijn reisverslag van vijf jaar geleden toen ik een bezoek bracht aan HOR.

“De reis ging weer snel voort naar het volgende project, namelijk het project waar het allemaal mee begon, namelijk de straatkinderen. HOR is daar begonnen, toen Diganta op die plek Gods bewogenheid voelde voor de mensen in de krottenwijken en de straatkinderen. Ze mogen een pand gratis gebruiken van een politieke partij. Dit pand ligt direct naast een kleine krottenwijk. De partij stelt het beschikbaar, omdat ze door de liefdadigheid een goede naam krijgen. Toen ik binnen kwam merkte ik meteen het verschil. Deze kinderen waren ruiger en zagen er onverzorgd uit. Ze werden er allemaal gewassen en sommigen kregen schone kleren. De meeste van hen zijn wezen. Daarna kwam dokter John om ze allemaal medisch te controleren. Er was een jongen die had een grote wond op zijn buik die er smerig en geïnfecteerd uit zag. Hij vertelde dat een taxi tegen hem aan was gereden toen hij langs de weg plastic aan het verzamelen was. Daarna kregen ze rijst met een aardappel en kip en opnieuw mocht ik het uitdelen. Wat heel mooi om te zien was, dat deze kinderen liedjes van Jezus zongen en daar zichtbaar van straalden. God geeft ons de opdracht om om te zien naar de wezen. Mooi om te zien dat ParkCity Church dit samen met HOR mag doen.
Vervolgens breekt dan het trieste moment aan. Kinderen worden de straat opgestuurd. Met pijn in mijn hart zie ik ze tussen het drukke verkeer door de straat op gaan. ‘s Avonds mogen ze nog een paar uur komen, maar that’s it. Daarom is het zo belangrijk dat er een weeshuis komt in Calcutta, zodat deze kwetsbare kinderen niet meer ‘s nachts in die gevaarlijke straten hoeven te slapen. Als je kinderen hebt, probeer je eens je eigen kinderen in te denken. Alleen zwervend over straat zonder ouders”. 

Bekijk ook een kort video verslag van mijn bezoek aan House of Revival Ministries. Wil je ook financieel bijdragen, klik hier en doneer onder vermelding van ‘Weeshuis India’.

Remco de Zwart op bezoek bij House of Revival in India from ParkCity Church on Vimeo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *